Veteranii războiului de pe Nistru cu merite deosebite față de stat vor primi indemnizații mai mari2Foto© curentul.md

Veteranii războiului de pe Nistru cu merite deosebite față de stat vor primi indemnizații mai mari

, 8 știri, 13 vizualizări

Veteranii războiului de pe Nistru, care au fost decorați pentru merite deosebite față de stat, vor primi indemnizații mai mari. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost adoptat în a doua lectură de Parlament.

Astfel, persoanele decorate cu ordinul „Credință Patriei” de clasele I, II și III pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova vor primi o alocație nominală majorată în cuantum de 300 de lei, iar persoanele care s-au învrednicit de titluri onorifice și cei decorați cu cruci sau medalii în timpul apărării integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și celor decorați pentru vitejie – 150 de lei. Pentru asta, în 2024, este necesară alocarea suplimentară a peste două milioane de lei.

Inițiativa legislativă a fost elaborată de un grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” și are drept scop susținerea financiară a veteranilor participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii, pentru vitejia și spiritul de sacrificiu manifestate la apărarea drepturilor și libertăților constituționale și a intereselor legitime ale cetățenilor