Vicepreședintele PPE: „Transnistria nu ne împiedică să acordăm statutul de candidat”8Foto© tv8.md

Vicepreședintele PPE: „Transnistria nu ne împiedică să acordăm statutul de candidat”

, 20 știri, 8 vizualizări

Vicepreședintele Partidului Popular European (PPE), europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan, a declarat marți într-un interviu pentru G4Media.ro că aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană „este un proces care va dura”, însă „chestiunea transnistreană nu ne împiedică să îi acordăm statutul de candidat” la aderarea la UE, scrie G4media.

„Aderarea nu este un lucru care să se întâmple acum, este un proces care va dura, suntem conștienți de acest lucru. Până la aderare mai sunt încă multe lucruri de făcut, atât în Republica Moldova, dar și la nivelul Uniunii Europene, inclusiv soluționarea chestiunii transnistrene. Însă, situația transnistreană nu ne împiedică să acordăm Republicii Moldova statutul de candidat și să începem negocierile de aderare”, a declarat Siegfried Mureșan.

Totodată, acesta a precizat că „chestiunea transnistreană nu este un argument pentru a ține Republica Moldova blocată. Procesul de soluționare a chestiunii transnistrene este un proces pe care trebuie să îl soluționăm în paralel cu negocierile de aderare”, a mai spus Mureșan.