VIDEO Modificările la Codul fiscal, prin care Găgăuzia trebuie să restituie TVA din propriul buget, neconstituționale2Foto© zdg.md

VIDEO Modificările la Codul fiscal, prin care Găgăuzia trebuie să restituie TVA din propriul buget, neconstituționale

, 10 știri, 15 vizualizări

Înalta Curte a declarat neconstituționale modificările făcute de majoritatea parlamentară la Codul fiscal, prin care UTA Găgăuzia trebuie să restituie TVA din propriul buget. Decizia a fost luată de judecătorii Curții Constituționale la ședința de marți, 5 martie curent, urmare a sesizărilor depuse de către Adunarea Populară a Găgăuziei și de către un grup de deputați din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS).

Doi judecători au avut o opinie separată la acest capitol.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Amintim că majoritatea parlamentară, prin decizia Parlamentului, a decis că UTA Găgăuzia este obligată să ramburseze impozitele către agenții economici din regiune, din bugetul local și nu din cel național, așa cum se proceda anterior. Autorii legii, deputații PAS, au declarat că inițiativa legislativă vine să asigure respectarea principiului echității fiscale între localitățile țării.