VIDEO Olesea Stamate a lipsit din plen când i-a fost ridicată imunitatea Marinei Tauber. Explicația deputatei4Foto© realitatea.md

VIDEO Olesea Stamate a lipsit din plen când i-a fost ridicată imunitatea Marinei Tauber. Explicația deputatei

, 5 știri, 18 vizualizări

Vicepreședinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), deputata Olesea Stamate, este convinsă că Parlamentul R. Moldova nu trebuia să-i ridice pentru a noua oară imunitatea Marinei Tauber, vizată într-un dosar privind amestecul în înfăptuirea justiției, deoarece faptele imputate de procurorul general interimar, Ion Munteanu, nu ar fi serioase pentru o cauză penală.

Potrivit Olesei Stamate, care a fost unicul deputat de la PAS care nu a votat pentru ridicarea imunității Marinei Tauber, în acest caz se putea de aplicat o amendă usturătoare apropiatei lui Ilan Șor.

„Acțiunile deputatei Marina Tauber trebuie sancționate, la fel ca și în cazul altui cetățean care a încalcă legea și perturbă activitatea instanțelor de judecată. Doar că, din punctul meu de vedere, aceste acțiuni urmau să fie sancționate contravențional, și nu penal. Există articole în Codul contravențional care permit acest lucru. Se sancționează rapid, eficient.