Violeta Ivanov solicită convocarea de urgență a Comisiei parlamentare pentru elaborarea planului de irigare6Foto© publika.md

Violeta Ivanov solicită convocarea de urgență a Comisiei parlamentare pentru elaborarea planului de irigare

, 9 știri, 4 vizualizări

Vicepreședintele fracțiunii Partidului "Șor", Violeta Ivanov, solicită convocarea de urgență a comisiei parlamentare speciale în domeniul irigării terenurilor agricole. Deputatul a expediat și un demers în acest sens președintelui comisie, Alexandr Oleinic. În opinia parlamentarului, fermierii sunt în impas din cauza secetei. Ivanov a declarat în cadrul unui briefing de presă că, în lipsa unui suport din partea statului, roada pentru anul viitor ar putea fi compromisă.

Vicepreședintele fracțiunii Partidului "Șor", Violeta Ivanov:"Eu cred că această problemă nu mai suportă amânare și nu mai suportă tergiversare, deoarece consecințele pot fi extrem de grave. Țara noastră trebuie să asigure contractarea creditelor pentru a implementa proiecte de irigare concrete și pentru a sprijini. Credem că statul este obligat în aceste condiții să acorde agricultorilor credite pe termen lung."

Violeta Ivanov s-a arătat nemulțumită că, deși fracțiunea "Șor" face parte din comisia specială, ea nu a fost invitată la nicio ședință. De cealaltă parte, președintele comisiei de profil, independentul Alexandr Oleinic, a declarat pentru postul nostru de televiziune că Ivanov abia săptămâna trecută a devenit membru al comisiei, în timp ce ședințele acesteia s-au petrecut în luna august și la început de septembrie.