Visul părintelui Nicolae Robu – o biserică în stil Ștefanian la Soroca7Foto© publika.md

Visul părintelui Nicolae Robu – o biserică în stil Ștefanian la Soroca

, 8 știri, 32 vizualizări

Preotul bisericii ,,Sfântul Nicolae” din localitatea Răzeni, raionul Ialoveni, a fost scos cu forța din biserică de către doi bărbați și o femeie, care i-au cerut să părăsească lăcașul. Inspectoratul de Poliție Ialoveni a confirmat că incidentul a avut loc pe 29 august. Presa a scris anterior că este vorba despre un conflict mai vechi, care a început după moartea fostului preot, scrie SHOK.md.

Poliția a fost sesizată de către un bărbat, care le-a spus oamenilor legii că în biserică au intrat mai multe persoane agresive, care refuză să părăsească lăcașul. Forțele de ordine au stabilit că doi bărbați și o femeie l-au scos cu forța din altarul bisericii pe preotul bisericii ,,Sfântul Nicolae” din localitatea Răzeni, un tânăr de 25 ani, motivând faptul că acesta nu ar mai avea dreptul de a oficia slujbe divine.

Despre conflictul din localitate presa a scris și anterior. Astfel, biserica este construită pe un teren privat, însă cu suportul enoriașilor, inclusiv a celor care muncesc în străinătate. După moartea preotului precedent, Mitropolia Basarabiei, căreia îi aparține biserica, l-a numit în calitate de preot paroh al bisericii ,,Sfântul Nicolae” pe fiul preotului răposat.