Vladimir Bolea: Există pericolul să apară nemulțumiri după selectarea noului procuror general© noi.md

Vladimir Bolea: Există pericolul să apară nemulțumiri după selectarea noului procuror general

, 6 știri, 4 vizualizări

„Noi trebuie să începem procesul de reformare și atunci toate aceste comisii de selectare a candidaților o să funcționeze”, a afirmat deputatul. Totodată, în opinia lui Vladimir Bolea, dacă s-ar face o evaluare a judecătorilor, după exemplul altor țări, numărul celor care ar continua să lucreze în sistem ar putea fi de mai mult de 50%.

Parlamentarul menționează că actuala coaliție de guvernare va exista atât timp cât există certitudinea că lucrurile se întâmplă corect, inclusiv în ceea ce privește Procuratura Generală. Bolea spune că referitor la cele patru persoane care au ieșit în finala concursului de preselecție au apărut unele suspiciuni.

Deputatul socialist Grigore Novac spune că socialiștii nu au nimic în comun cu acest concurs de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror general și nu înțelege de ce li se pun în cârcă mai multe acuzații. „Noi nu am fost și nu suntem implicați în toată istoria asta. Noi am discutat foarte mult în Comisia juridică, am avut foarte mari întrebări vizavi de această comisie de preselecție, dar am zis: „Bine, se dorește? Hadeți să o facem”. În plus, membrii comisiei nu-s afiliați nouă, socialiștilor”, a declarat Grigore Novac.