Vom primi alte 100 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții2Foto© agora.md

Vom primi alte 100 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții

, 7 știri, 20 vizualizări

Banca Europeană de Investiții (BEI) oferă Guvernului Republicii Moldova un împrumut de 100 milioane de euro pentru îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deșeurilor solide în țară. Împrumutul va fi oferit în mai multe tranșe, prima tranșă fiind de 25 mln de euro.

Împrumutul BEI va ajuta la implementarea Strategiei de gestionare a deșeurilor 2013-2027 din Republica Moldova, în implicarea proiectelor ce vizează modernizarea și dezvoltarea sistemelor și instalațiilor de gestionare a deșeurilor solide în opt regiuni din țara noastră. Proiectele vor asigura localitățile cu noi sisteme de colectare, instalații de tratare a materialelor și a deșeurilor biologice și noi depozite regionale sanitare pentru toată populația urbană și pentru circa trei milioane de locuitori din mediul rural.

Proiectele vor avea drept obiectiv reducerea impactului negativ asupra mediului și sănătății oamenilor, prin modernizarea sistemelor de colectare a deșeurilor și colectării separate a materialelor reciclabile și a deșeurilor biologice, precum și reabilitării a gropilor de gunoi sau închiderea acestora.