Votat! Produsele din tutun care nu ard vor fi supuse acelorași reglementări ca și țigările4Foto© publika.md

Votat! Produsele din tutun care nu ard vor fi supuse acelorași reglementări ca și țigările

, 7 știri, 6 vizualizări

Produsele din tutun care nu ard vor fi supuse acelorași reglementări ca și țigările. Parlamentul a aprobat în lectura a doua, în ședința plenară de astăzi, modificări la Legea privind controlul tutunului, Codul contravențional și Codul fiscal, informează CURENTUL.

În legislație vor fi incluse noțiunile de ”aerosol de produs din tutun sau de produs conex”, ”rezervă din tutun” și modificări la noțiunea ”fumat”. Totodată, pe fiecare ambalaj al produselor din tutun care nu arde va fi plasat avertismentul de sănătate „Acest produs din tutun dăunează sănătății și creează dependență”. Acesta va fi imprimat pe cele mai mari două suprafețe ale pachetului sau ambalajului și trebuie să acopere cel puțin 30% din suprafețele relevante.

Legislația interzice orice formă, directă sau indirectă, de publicitate în favoarea produselor de tutun, a produselor conexe, a dispozitivelor și a accesoriilor de utilizare. De asemenea, se interzice orice activitate care induce în eroare sau creează o impresie eronată despre caracteristicile produselor din tutun pentru fumat și despre impactul acestora asupra sănătății.