Vulcanul subacvatic din Tonga a avut o nouă erupție de proporții, după ce acum 3 zile a declanșat un tsunami în Oceanul Pacific4Foto1Video© canal3.md

Vulcanul subacvatic din Tonga a avut o nouă erupție de proporții, după ce acum 3 zile a declanșat un tsunami în Oceanul Pacific

, 6 știri, 8 vizualizări

Erupție vulcanică uriașă! Imagini din satelit au surprins amploarea undei de șoc, care s-a propagat mii de kilometri, până la coastele Americii de Sud. Între timp, autoritățile din Peru au anunțat că două persoane s-au înecat pe o plajă după ce valuri neobișnuit de mari au fost înregistrate în mai multe zone de coastă. Noua erupție a fost raportată în cazul vulcanului subacvatic din Tonga, care a izbucnit acum trei zile și a declanșat un tsunami în Oceanul Pacific.

Imaginile difuzate de televiziunile din Peru demonstrează case și clădiri comerciale inundate. Cele mai mari daune s-au produs în capitala statului insular. Deocamdată nu există informații despre amploarea distrugerii, toate comunicațiile fiind paralizate. Rudele localnicilor susțin că nu au mai putut să-i contacteze pe cei de acasă de două zile. Autoritățile au declarat că insulele ar putea rămâne fără internet timp de două săptămâni. Australia și Noua Zeelandă au trimis luni zboruri de supraveghere pentru a evalua pagubele.

"Știu că mulți dintre voi ați văzut imaginile și sunteți extrem de îngrijorați. De atunci, guvernul Noii Zeelande a încercat de urgență să adune informații despre situația de pe uscat din Tonga și din Pacific, precum și să emită avertismente locale referitoare la valuri puternice pe coasta Noii Zeelande."