Xi Jinping este în San Francisco, unde va avea o întâlnire cu Joe Biden8Foto© realitatea.md

Xi Jinping este în San Francisco, unde va avea o întâlnire cu Joe Biden

, 11 știri, 7 vizualizări

Miercuri, președintele american Joe Biden a primit vizita liderului chinez Xi Jinping în cadrul unui summit desfășurat la San Francisco. Cei doi lideri au schimbat strângeri de mână pe un covor roșu la intrarea într-o clădire istorică din această localitate americană, conform CNN. Astfel de întâlniri sunt meticulos pregătite în avans, iar „coregrafia” evenimentului este stabilită în urma negocierilor dintre echipele de protocol americane și chineze, precizează sursa citată.

În calitate de gazdă a întâlnirii, Joe Biden l-a întâmpinat în fața clădirii pe președintele chinez Xi, care a coborât dintr-o limuzină neagră. Un covor roșu a fost aranjat în fața intrării, flancat de steagurile SUA și ale Chinei, în timp ce o gardă de onoare formată din militari ai Infanteriei Marine a SUA veghea solemn asupra evenimentului.

După strângerea de mână, atât Biden cât și Xi au intrat în clădire fără a răspunde la nicio întrebare din partea presei. Această întâlnire dintre Biden și Xi Jinping are loc în cadrul summitului Cooperării Economice pentru Asia-Pacific (APEC), reprezentând prima lor întâlnire după un interval de un an. Ultima lor întâlnire directă a avut loc în noiembrie 2022 la Bali, Indonezia.