Zece ani închisoare pentru un cioban din Criuleni, care a exploatat sexual o adolescentă fugită de acasă© unimedia.info

Zece ani închisoare pentru un cioban din Criuleni, care a exploatat sexual o adolescentă fugită de acasă

, 6 știri, 9 vizualizări

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță condamnarea la 10 ani închisoare a unui bărbat care lucra în calitate de cioban, în Criuleni. Potrivit sentinței pronunțate de Judecătoria Criuleni, fapta a avut loc în august 2020, atunci când bărbatul de 47 de ani a adăpostit-o pe adolescenta care atunci avea 14 ani, după ce aceasta a dat bir cu fugiții de acasă, fără bani sau telefon.

„Imediat ce a adăpostit-o, însă, a început să o preseze și să o lovească ca să-l ajute la muncă, să gătească mâncare, dar și să o hărțuiască sexual. Comportamentul infracțional al bărbatului a culminat peste o lună, atunci când a pretins că i-a murit mama – motiv pentru care ambii au plecat într-o altă localitate „la înmormântare”.

Totuși, faptul nu s-a adeverit, iar după ce acesta a servit băuturi alcoolice cu prietenii, i-a arătat adolescentei casa în care acesta pretindea că a copilărit, unde a și întreținut un raport sexual împotriva voinței acesteia, așa cum considera că adolescenta nu avea alternative la adăpostul pe care i-l oferea la stână.