Zeci de moldoveni, blocați pe aeroportul din Praga10Foto4Video© deschide.md

Zeci de moldoveni, blocați pe aeroportul din Praga

, 22 știri, 21 vizualizări

Cetățeni moldoveni, numărul cărora nu este cunoscut exact încă, stau blocați de dimineață în aeroportul din Praga de unde urmau să zboare cu o cursă charter spre Chișinău. Nu au zburat și până la această oră fac apel să fie ajutați. Ei au povestit că au cumpărat biletele de la compania aeriană cehă „Czech Airlaines”, prin intermediul unei companii de transport din Republica Moldova, nimeni alta decât „Ednateric TRANS”.

De altfel, ultima companie este înregistrată pe numele Nataliei Begu, soția coproprietarului companiei „Transeric Tur”, Eduard Begu. „Transeric Tur” a mai fost implicată într-o situație similară chiar acum câteva zile. Atunci, 220 de cetățeni moldoveni au rămas blocați pe aeroportul din Paris. Au înnoptat acolo și au reușit să vină abia peste o zi acasă.

Inițial, cursa Praga-Chișinău urma să aibă loc pe 1 aprilie, dar a fost ulterior transferată pentru azi, 2 aprilie, pentru ora 09:00. Pasagerii au ajuns la aeroport și li s-a spus trei ore diferite la care vor zbura acasă.