Zilele Filmului Românesc revine la Chișinău4Foto© publika.md

Zilele Filmului Românesc revine la Chișinău

, 8 știri, 4 vizualizări

Cele mai noi filme realizate de unii dintre cei mai importanți regizori români, printre care Cristi Puiu, Radu Jude sau Radu Muntean, dar și câteva lungmetraje ale unei noi generații de cineaști vor putea fi văzute în cadrul celei de-a șaptea ediții a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) la Chișinău, care va avea loc între 7 și 10 octombrie.

După o ediție online în 2020, ZFR revin în această toamnă la Cinema Odeon, unde publicul va descoperi, în proiecții cu intrare liberă, cele mai importante filme românești recente, selectate la mari festivaluri și prezentate în premieră în Republica Moldova, și va întâlni o serie de invitați, deopotrivă actori și regizori.

Evenimentul va fi deschis cu proiecția celui mai nou film al regizorului Marian Crișan, comedia amară „Berliner” (2020), selectat la Moscova și Trieste. Filmul are în prim-plan un politician pe care campania electorală îl prinde blocat într-un orășel de provincie, unde este găzduit de un localnic, tractorist de profesie. La gala de deschidere vor fi prezenți regizorul Marian Crișan și actorii Ion Sapdaru și Ovidiu Crișan, interpreții celor doi protagoniști.