Ziua Copiilor va fi sărbătorită la Chișinău pe 2 iunie6Foto© publika.md

Ziua Copiilor va fi sărbătorită la Chișinău pe 2 iunie

, 10 știri, 9 vizualizări

Ion CEBAN, PRIMAR LA CAPITALEI: „Referitor la Ziua Copiilor din data de 1 iunie, foarte multa lume ne-a intrebat ce organziam, daca organizam ceva. Cu regret, municipiul Chisinau va fi  blocat din cauza summitului din aspecte de securitate, astfel ca nu putem organiza evenimente in acea zi.''

In schimb, pe 2 iunie, primaria Chisinau, va organiza un concert. Acesta va avea loc in Parcul Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei. La fel, sambata, duminica avem foarte multe activitati, in toate sectoarele din municipiul Chisinau, in spatiile publice.

Summitul Comunitatii Politice Europene va avea loc pe data de 1 iunie, la Castelul din satul Bulboaca. Evenimentul, la care sunt asteptati circa 50 de presedinti si sefi de guverne, va avea loc cu stricte masuri de securitate. Oficialii vor discuta despre razboiul din Ucraina, apararea democratiei si consolidarea securitatii energetice. Comunitatea Politica Europeana a fost creata anul trecut, la initiativa presedintelui Frantei, Emmanuel Macron. Prima reuniune a avut loc in octombrie, anul trecut, la Praga.