Ziua Internațională a Familiei6Foto1Video© observatorul.md

Ziua Internațională a Familiei

, 6 știri, 6 vizualizări

Ziua Familiei este sărbătorită în fiecare an pe data de 15 mai și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor. În timp ce unii specialiști în sociologie și psihologie vorbesc despre importanța familiei în societate, rata divorțurilor în R. Moldova și în lume rămâne a fi una semnificativă.

Potrivit datelor oficiale ale Agenției Servicii Publice, în R. Moldova numărul căsătoriilor și a divorțurilor au înregistrat o ușoară descreștere în anul 2022, comparativ cu anul 2021. Astfel, în anul 2022 au fost înregistrate 18 150 de căsătorii, comparativ cu cele 20 245 înregistrate în 2021, iar numărul divorțurilor a constituit 9 569 în anul 2022, comparativ cu cele 9 914 divorțuri înregistrate în 2021.

În contextul Zilei Internaționale a Familiei, psihologa Angela Nicolaou ne-a relatat câteva puncte de vedere despre „rețeta unei familii fericite, despre realitățile și provocările prin care trec familiile”, dar și despre cum „schimbarea paradigmelor culturale, politice și religioase au dus la transformarea familiilor tradiționale (…) care se creează mai greu, iar uneori sfârșesc cu divorțuri”.