Ziua mondială a donatorului de sânge, marcată în fiecare an pe 14 iunie3Foto© realitatea.md

Ziua mondială a donatorului de sânge, marcată în fiecare an pe 14 iunie

, 6 știri, 2 vizualizări

Marcarea anuală a acestei zile favorizează creșterea gradului de conștientizare a necesității de sânge și produse sanguine sigure și, de asemenea, este un prilej pentru a mulțumi donatorilor de sânge voluntari, neplătiți, pentru gestul lor salvator de vieți.

Un sistem de transfuzie care oferă pacienților acces la sânge și produse sanguine sigure în cantitate suficientă este o componentă cheie a unui sistem de sănătate eficient, precizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pe site-ul său (https://www.who.int). Tema globală a Zilei mondiale a donatorului de sânge se schimbă în fiecare an ca recunoaștere a persoanelor altruiste care donează sânge pentru oameni necunoscuți.

În acest an, sloganul campaniei pentru Ziua mondială a donatorului de sânge, "Dă sânge, dă plasmă, împarte viață, împarte des", se concentrează pe pacienții care au nevoie de suport pentru transfuzii pe tot parcursul vieții și subliniază rolul pe care fiecare persoană îl poate juca, oferind un dar valoros de sânge sau plasmă.