X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Finlanda urmează să închidă încă trei puncte de trecere la granița cu Rusia

23 noi. 2023,, 16:15   Externe
2704 0

Finlanda urmează să închidă încă trei puncte de trecere la granița cu Rusia, păstrînd deschis doar unul, a anunțat premierul de la Helsinki, Petteri Orpo, notează Digi 24.

Potrivit sursei, miercuri poliția de frontieră și soldații staționați în regiune au început să ridice noi bariere și obstacole din beton cu sîrmă ghimpată pentru a opri fluxul de migranți.

De la începutul lunii, peste 600 de persoane din Yemen, Afganistan, Kenya, Maroc, Pakistan, Somalia, Siria, fără documente valide necesare pentru a călători în Uniunea Europeană, au intrat în Finlanda prin Rusia. Această situație a determinat guvernul de la Helsinki să închidă mai multe puncte de trecere. Dacă valul de migranți nu se va opri, autoritățile finlandeze iau în calcul închiderea întregii granițe ruso-finlandeze, a menționat ministra de Externe Elina Valtonen, conform Reuters.

Totodată, Finlanda, membră a Uniunii Europene și, din acest an, stat NATO, va continua să-și respecte obligațiile internaționale și va asigura posibilitatea obținerii azilului politic pentru cei care „au cu adevărat nevoie”, a precizat oficialul.

În replica, purtătoarea de cuvînt a diplomației de la Moscova, Maria Zaharova, a declarat că Rusia „categoric va reacționa”, dacă Finlanda va închide complet granița. Dar nu a precizat cum va răspunde Kremlinul în acest caz.


Specificăm că, Finlanda are o graniță de 1.340 de kilometri cu Rusia, care servește și drept frontieră externă a Uniunii Europene. Punctele de trecere care vor fi închise se află în sud-estul Finlandei și, în mod normal, devin cele mai aglomerate între cele două țări, zilnic fiind vorba despre un aflux de 3.000 de persoane.

3
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?