Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

În Hong Kong, a căzut cea mai abundentă ploaie din ultimii 140 de ani

8 sep. 2023,, 21:30   Externe
2849 0

O ploaie torenţială a afectat Hong Kong-ul, ducînd la inundaţii extinse în oraşul aglomerat, astfel încît au ajuns sub apă străzi, mall-uri şi staţii de metrou, în timp ce autorităţile au închis şcolile şi au cerut angajaţilor să rămînă acasă.

Regiunea chineză cu administraţie specială s-a confruntat cu cea mai mare cantitate de precipitaţii căzută într-o oră de cînd au început să se facă astfel de înregistrări, în urmă cu 140 de ani.

Cascade de apă s-au revărsat pe terenul muntos al oraşului, iar autorităţile au emis avertizări cu privire la riscul unor alunecări de teren.

Tunelul pe sub golf al oraşului, una dintre principalele artere care leagă insula Hong Kong de Kowloon, a fost inundat, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Biroul meteorologic a emis cea mai severă avertizare de ploi, ”neagră”, şi a arătat că pe insula principală din Hong Kong, Kowloon, şi în partea de nord-est a Noilor Teritorii ale oraşului s-au înregistrat, începînd de joi noapte, peste 200 de milimetri de precipitaţii.


0
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?