Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Luare de ostatici la Moscova

23 mai. 2020,, 16:52   Externe
4199 0

O echipă specială de intervenție SOBR a Gărzii Naționale a reușit, după cîteva ore de de negocieri, să-l rețină pe bărbatul care a intrat sîmbătă într-un birou Alfa Bank din Moscova, amenințînd că are ostatici și că va arunca clădirea în aer, potrivit TASS.

„Unitatea specială tocmai a efectuat un atac asupra biroului Alfa Bank și l-a arestat pe făptașul care a amenințat că aruncă în aer banca. Potrivit datelor preliminare, acesta avea o imitație de dispozitiv exploziv. Bărbatul este într-o stare psihică precară și va fi trimis pentru o expertiză relevantă”, a declarat o sursă din dispozitivul desfășurat la bancă.”

În bancă se afla un singur ostatic, alți cinci ieșind „pe cont propriu”. Făptașul nu s-a opus arestării, iar ostaticul nu a fost rănit în timpul raidului SOBR.

Sîmbătă, bărbatul a luat cu asalt biroul bancar de pe strada Zemlianoi Val din Moscova, avînd asupra lui o geantă de livrare a produselor alimentare. Odată intrat în bancă, a amenințat că are asupra lui explozibil și că va arunca banca în aer dacă nu i se dă o sumă mare de bani, aflîndu-se într-o situație precară din punct de vedere financiar.

Pe fondul crizei coronavirusului, mulți oameni au rămas fără serviciu, nefiind în stare să-și procure cele necesare traiului zilnic. Bărbatul care a recurs la luare de ostatici se afla într-o situație disperată, dar nu a folosit violența pe parcursul orelor cît a durat criza, comunicînd în mod constant cu negociatorul SOBR.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?