Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4011

Rusia și Ucraina organizează un nou schimb de prizonieri

6 iul. 2023,, 19:15   Externe
2987 0

Ucraina a reușit să aducă acasă peste 40 dintre militarii săi, în cadrul unui nou schimb de prizonieri cu Rusia.

Despre aceasta a anunțat Andrei Ermak, șeful biroului prezidențial ucrainean.

"Există și vești bune astăzi. Am reușit să aducem acasă 45 dintre soldații noștri din FAU, Garda Națională, GNSSU și doi civili din captivitate", a declarat Andrei Ermak.

Potrivit acestuia, printre cei eliberați se numără doi ofițeri, 41 de soldați și sergenți, un angajat civil al Azovstal și un reprezentant al apărării teritoriale din Herson.

"Îi aducem înapoi pe apărătorii din Mariupol și Azovstal. Există soldați răniți. De asemenea, militari din Donețk, inclusiv din direcțiile Bahmut, Zaporojie și Harkov", a adăugat șeful biroului prezidențial ucrainean.

Rusia a raportat întoarcerea a 45 de militari ruși din captivitatea ucraineană. Potrivit serviciului de presă al Ministerului rus al Apărării, aceștia vor primi asistența medicală și psihologică necesară. Luptătorii vor fi duși în curînd la instituțiile medicale ale Ministerului rus al Apărării pentru tratament și reabilitare.

Singurele discuții pe care Ucraina le poartă cu Rusia se referă la schimbul de prizonieri.

În aprilie, Kiril Budanov, șeful Direcției principale de informații a Ucrainei, a declarat că părțile discută posibilitatea unui schimb de prizonieri "toți pentru toți" și că se apropie deja de un rezultat pozitiv.

15
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?