X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

ACUM propun PSRM convocarea Sesiunii Speciale a Parlamentului

18 mai. 2019,, 11:10   Politică
2773 0

Cei 26 de deputați aleși ai Blocului Politic ACUM propun fracțiunii PSRM convocarea, pe 21-22 mai 2019, a Sesiunii Speciale a Parlamentului Republicii Moldova în vederea alegerii conducerii Parlamentului și votării inițiativelor legislative.

„Pe 9 iunie 2019, expiră termenul legal pentru formarea noului Guvern, după care Președintele Republicii Moldova este obligat să dizolve Parlamentul. În acest fel, blocarea procesului legislativ împiedică îndeplinirea obligațiilor legislative și exercitarea dreptului constituțional al deputaților aleși de a contribui la soluționarea problemelor cetățenilor care i-au votat. Tărăgănarea rezolvării acestor probleme afectează negativ situația social-economică din țară, deopotrivă cu bunăstarea precară a celor mai largi grupuri de cetățeni.

Blocarea în continuare a activității Parlamentului va conduce la dizolvarea acestuia.

În aceste circumstanțe, cei 26 deputați ai Blocului Politic ACUM cer întrunirea Parlamentului Republicii Moldova în Sesiune Specială, pe 21-22 mai 2019.

În același timpul, Blocul ACUM este dispus să sprijine inițiativele cu caracter social ale PSRM, care se referă la indexarea pensiilor de 2 ori pe an și suportul pentru familiile din Moldova, în cazul în care va fi format Guvernul”, transmite blocul ACUM printr-un comunicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?