Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Decizie CEC: Dosarul unui candidat al Partidului ”ȘOR” va fi reexaminat

15 ian. 2019,, 07:31   Politică
4828 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a examinat în cadrul ședinței din 14 ianuarie 2019 contestația depusă de Leonid Nauc, pretendent la calitatea de candidat la funcția de deputat din partea Partidului Politic "ȘOR" în circumscripția uninominală nr.13, orașul Rezina.

Comisia a admis solicitarea și a decis ca, CECEU nr.13, din orașul Rezina să reexamineze cererea de înregistrare a candidatului la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Consiliul Electoral de Circumscripție Rezina a motivat respingerea înregistrării lui Leonid Nauc prin faptul că, la colectarea semnăturilor în favoarea candidatului, au fost comise mai multe abateri care pun la îndoială corectitudinea procesului.

Partidul ”ȘOR” a depus o contestație în care invocă încălcarea Codului Electoral. Examinînd contestația, membrii CEC au remarcat că, din 973 de semnături, 765 au fost declarate valabile de către Consiliul Electoral de Circumscripție Rezina și acest număr este suficient pentru ca respectivul candidat să fie înregistrat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?