X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Nicu Popescu pleacă la Luxemburg și Copenhaga

26 iun. 2023,, 16:15   Politică
2783 0

În perioada 26-28 iunie, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, va întreprinde două vizite de lucru, una la Luxemburg și cealaltă la Copenhaga, notează Noi.md.

La Luxemburg, la invitația președinției suedeze a Consiliului UE, ministrul Nicu Popescu va prezenta evoluțiile în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene în cadrul Consiliului Afaceri Generale. CAG este alcătuit din miniștrii și secretarii de stat responsabili de afaceri europene ai tuturor statelor membre ale UE și din oficialii de rang înalt ai blocului comunitar. CAG răspunde de o serie de domenii de politică transsectoriale, printre care se numără extinderea UE și negocierile de aderare. De asemenea, în timpul vizitei, ministrul Nicu Popescu va avea întrevederi bilaterale cu mai mulți omologi și oficiali ai UE, inclusiv cu Prim-Ministrul Luxemburgului.

La Copenhaga, șeful diplomației Republicii Moldova va participa la Conferința dedicată aniversării a 30 de ani de la stabilirea criteriilor de la Copenhaga. Oficialul moldovean va susține un discurs despre importanța extinderii Uniunii Europene și va avea întrevederi cu mai mulți oficiali de rang înalt.

2
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?