Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Violeta Ivanov, chemată să plece din funcția de președintă a Comisiei pentru mediu

22 aug. 2019,, 11:50   Politică
4358 1

Peste 30 de ONG-uri cer demisia Violetei Ivanov din funcția de președintă a Comisiei mediu și dezvoltare regională a Parlamentului Republicii Moldova.

Totul după ce deputata i-a cerut președintelui Igor Dodon să nu promulgelegea adoptată de Legislativ care prevede incinerarea deșeurilor nereciclabile.

„Considerăm inoportuna reîntoarcerea Legii Deșeurilor pentru consultări suplimentare, deoarece ele deja au avut loc. Cerem demisia doamnei Violeta Ivanov din funcția de președinte al Comisiei mediu și dezvoltare regională a Parlamentului RM, deoarece aceasta nu vine cu soluții constructive în rezolvarea problemei deșeurilor, dar blochează în continuare inițiativele ministerului, inclusiv pe cea de a interzice importul azbestului.

Astfel, cerem instituirea altui președinte în fruntea Comisiei mediu și dezvoltare regională care, alături de noi, va lucra pentru soluționarea problemelor de mediu din Moldova”, se arată în declarația organizațiilor nonguvernamentale.

La scurt timp, Ivanov a venit cu un răspuns.


„Anume din considerentul că am intuit preocupările, îngrijorările și remușcările, inclusiv ale unora din așa-numiții „semnatari” ai acestei declarații, am solicitat întoarcerea în Comisia mediu și dezvoltare regională a proiectului de lege privind deşeurile pentru lectura finală și pentru a avea posibilitatea să-l dezbatem public cu implicarea experților de mediu și specialiștilor în domeniu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?