X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

CSP pune „pe pauză” rezultatele concursului pentru funcția de Procuror General

26 feb. 21:23   Societate
2207 0

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) de luni, 26 februarie curent, la care urma să fie aprobate rezultatele concursului public pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General, a fost amînată pentru ziua de miercuri, 28 februarie curent.

Decizia a fost luată după ce actualul procuror, Ion Munteanu, dar și pretendentul la șefia PG, Igor Demciucin, au depus cîteva cereri care urmează a fi examinate de membrii CSP.

În speță, Munteanu solicită să-i fie prezentate fișele sale în care a fost evaluat de către membrii CSP. Între timp, Demciucin a solicitat publicarea fișelor de evaluare a tuturor candidaților, dar și transmiterea către Comisia de evaluare a procurorilor (Comisia Vetting) informațiile cu privire la candidatura sa, în vederea evaluării externe a integrității etice și financiare, de rînd cu informațiile cu privire la candidatul Octavian Iachimovschi.

După o pauză, ședința CSP a fost amînată pentru data de 28 februarie, întrucît Igor Demciucin se află într-o vizită de studiu în străinătate, iar plenul CSP ar urma să ia legătură cu acesta în format online.

Amintim că joi seara, 22 februarie curent, Octavian Iachimovschi a fost propus de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru a trece Comisia Vetting. în procesul de selectare a candidatului pentru funcția de Procuror General al Republicii Moldova.


Între timp, procurorul general interimar, Ion Munteanu, a depus la CSP două cereri, una prin care a cerut eliberarea copiilor fișelor de evaluare a candidaților, completate de membrii CSP, iar a doua – publicarea lor pe site-ul CSP. Procurorul general interimar a menționat că nu are niciun dubiu referitor la „corectitudinea acordării punctajului”.

Și Igor Demciucin, pretendent la șefia Procuraturii Generale, pune la îndoială rezultatele concursului public desfășurat. Acesta a depus trei cereri în dimineața zilei de luni, 26 februarie curent, la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). Demciucin solicită plenului CSP să exludă fișele de evaluare a candidaților la funcția de Procuror General, completate de ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru și președintele CSP, Dumitru Obadă, dar și transmiterea către Comisia de evaluare a procurorilor (Comisia Vetting) informațiile cu privire la candidatul Igor Demciucin, în vederea evaluării externe a integrității etice și financiare, de rînd cu informațiile cu privire la candidatul Octavian Iachimovschi.

6
4
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?