Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Instruiri pentru persoanele înregistrate cu statut de șomer

27 iun. 2023,, 20:30   Societate
2461 0

Persoanele, înregistrate cu statut de șomer, pot beneficia de instruire la locul de muncă. Măsura este implementată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Acțiunea reprezintă un proces de formare profesională a șomerilor, care presupune instruirea în cadrul unui furnizor de formare profesională și a unui agent economic în scopul obținerii de cunoștințe, deprinderi, competențe și calificării necesare pentru ocuparea unui loc de muncă.

Directorul ANOFM, Raisa Dogaru, a subliniat că instruirea la locul de muncă se organizează de către subdiviziunea teritorială în colaborare cu furnizorii de formare profesională publici sau privați, care au încheiate acorduri de colaborare cu angajatorii privind instruirea la locul de muncă.

Angajatorul beneficiază de subvenție lunară, egală cu 30% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, pe toată durata instruirii. Nu pot beneficia de subvenție autoritățile administrației publice centrale și locale, notează Noi.md cu referire la moldpres.

„Pentru a beneficia de subvenție, angajatorii trebuie să fie înregistrați conform legislației, să nu aibă activitatea suspendată, să nu se afle în proces de insolvabilitate sau lichidare”, a spus Raisa Dogaru.


Subvenția acordată angajatorului încetează la expirarea perioadei de instruire, exmatricularea persoanei sau pierderea statutului de șomer.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?