X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

„Jucării” noi pentru Poliția de Frontieră

26 iul. 2022,, 18:15   Societate
2763 0

Poliția de Frontieră a beneficiat de noi echipamente moderne din partea partenerilor de dezvoltare, destinate pentru fortificarea capacităților de a răspunde la provocările atestate la frontiera de stat. Mai exact, este vorba despre (cititoare mobile de documente, calculatoare, datiere) și mijloace de transport, pentru extinderea capacităților de răspuns la situații de urgență, precum și creșterea potențialului de reziliență pentru securizarea frontierelor Republicii Moldova și celor ale Uniunii Europene.

În cadrul evenimentului oficial de recepție care a avut loc în PTF Palanca și SPF Tudora, comisarul-șef Diana Salcuțan a informat partenerii de dezvoltare despre situația curentă la frontiera de stat și măsurile întreprinse de polițiștii de frontieră, inclusiv despre gestionarea crizei refugiaților ca urmare a războiului din Ucraina, precum și măsurile planificate care vor asigura un mecanism eficient, în caz de un alt aflux migrațional, transmite realitatea.md.

FOTO „Jucării” noi pentru Poliția de Frontieră. Echipamentele au fost oferite de partenerii de dezvoltare

Totodată, a fost prezentat procesul de documentare a refugiaților în cadrul PTF Palanca în condiții de criză, realizîndu-se un exercițiu demonstrativ cu privire la activitatea de contingență a punctului adițional de trecere a frontierei, în calitate de prim răspuns imediat, la un potențial aflux de migranți pe teritoriul RM.


La rîndul lor, partenerii de dezvoltare au apreciat înalt eforturile depuse și angajamentul ferm manifestat de către Poliția de Frontieră în managementul eficient al frontierei de stat în situație de criză, inclusiv umanitară, asigurînd deschidere și suport în acest sens:

„Cu suportul dumneavoastră, subdiviziunile noastre au reușit să asigurare tratamentul uman al refugiaților și persoanelor terțe sosite din Ucraina, fortificînd capacitățile de asigurare a managementului eficient al frontierei de stat. Pe această cale țin să vă comunic cu cea mai mare gratitudine că sînteți parteneri fideli ai Poliției de Frontieră, care au pus umărul în cele mai grele timpuri. Vă mulțumim pentru suport și o cooperare fără precedent!”, a menționat Diana Salcuțan, șefa adjunctă interimară a Poliției de Frontieră.

În încheiere, în semn de recunoștință pentru colaborare fructuoasă, receptivitate și sprijin în activitățile comune, reprezentantul OIM Moldova Diana Bojenco a fost decorată cu Medalia „Pentru Cooperare” a IGPF.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?