Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Mai multe burse de excelență pentru studenții-doctoranzi

12 feb. 2020,, 16:58   Societate
1757 0

Mai mulţi studenţi-doctoranzi vor primi în anul 2020 burse de excelenţă ale Guvernului, precum şi burse nominale pe domenii. O decizie în acest sens a fost aprobată de membrii Executivului la şedinţa de miercuri, 12 februarie.

Conform hotărîrii Cabinetului de miniştri, în acest an, de burse de excelenţă ale Guvernului se vor învrednici 11 studenţi-doctoranzi, care îşi fac studiile la diferite specialităţi în universităţile din ţară, transmite Noi.md cu referire la Moldpres.

De asemenea, şase studenţi-doctoranzi vor primi burse nominale şi anume: „Anton Ablov” (în chimie); „Sergiu Rădăuțanu” (în fizică); „Boris Matienco” (în biologie); „Nicolae Anestiade” (în medicină); „Dimitrie Cantemir” (în științe umanistice); „Valentin Belousov” (în matematică).

Bursele nominalizate vor fi achitate din mijloacele prevăzute în bugetul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru acest scop.

În acest context, prim-ministrul Ion Chicu a menţionat necesitatea susţinerii studenţilor şi doctoranzilor care fac studii în domenii inginereşti, în special ce ţin de tehnologii informaţionale. "Acestor profesii le aparţine viitorul, de aceea trebuie să-i interesăm pe tinerii din ţară să aplice la aceste specialităţi", a relevat premierul.


Bursele de excelenţă ale Guvernului şi cele nominale pe domenii sînt acordate doctoranzilor care înregistrează succese şi performanţe deosebite în studii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?