Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moratoriul pentru construcții în Chișinău a fost acceptat de Guvern

19 iul. 2019,, 12:01   Societate
2619 0

Proiectul de lege privind instituirea unui moratoriu asupra autorizării și continuării executării unor lucrări de construcție în municipiul Chișinău a primit aviz pozitiv de la Guvern.

Ministrul Economiei afirmă că în domeniul construcții este un haos total, care s-a neglijat și trebuie să se facă regulă.

„Ministerul Economiei și Infrastructurii susține cu ambele mîini inițiativa de a soluționa problemele din municipiul Chișinău, privind amplasările de noi obiecte în curțile blocurilor locative. Actele permisive ale autorităților municipale urmează să fie verificate pe subiectul de legalitate și luate măsurile necesare pentru a le anula pe cele care au fost emise cu încălcări și au atras ocupări abuzive de terenuri, care au generat conflicte cu locatarii blocurilor din vecinătate sau i-au lăsat fără infrastructura necesară”, a comentat Vadim Brînzan.

Acesta critică și proiectele de arhitectură după care s-au construit blocuri noi în Chișinău. „Unele capodopere „arhitecturale” care tot apar în capitală, sînt demne de cartea recordurilor. Ar fi corect să fie înscrise în paginile recordurilor și schemele obscure de atribuire a terenurilor în municipiul Chișinău, dar și delimitarea curților de blocuri, pe care municipalitatea le-a trecut în proprietate publică, lăsînd blocurile fără curți”, a adăugat Brînzan.

Ministrul Economiei așteaptă ca autoritățile responsabile de domeniul construcțiilor să vină cu propuneri pentru modificări legislative, care să pună bariere intervențiilor urbanistice ilegale și păguboase în Chișinău. . Ministerul a propus deja cîteva sugestii menite să elimine neclaritățile legislative.


„E clar că așa cum este astăzi nu mai poate continua. Sperăm că în cadrul dezbaterilor toate părțile vor veni cu argumente și completări relevante”, și-a încheiat mesajul Vadim Brînzan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?