X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Năstase a dispus pornirea unei anchete de serviciu

30 aug. 2019,, 07:40   Societate
3477 0

Ministrul Andrei Năstase declară că la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) s-a inițiat o anchetă de serviciu pentru a stabili toate circumstanțele emiterii ordinului privind asigurarea cu pază de stat a delegației din care a făcut parte Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Federația Rusă, venit la finele săptămînii trecute la Chișinău.

„Aceste proceduri sînt desfășurate de către SPPS (Serviciul Protecție și Pază de Stat) în colaborare cu IGP (Inspectoratul General de Poliție); MAI nu este implicat direct (…). Orice delegație de acest tip necesită respectarea anumitor proceduri”, a spus Năstase la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Ministrul de Interne a mai spus că în cadrul anchetei se va examina modul în care a acționat conducerea IGP și, ulterior, dacă va fi cazul, „se vor lua măsurile de rigoare”.

Serghei Șoigu a venit la Chișinău la invitația șefului statului Igor Dodon. Vizita acestuia nu a fost coordonată cu Ministerul Afacerilor Externe, respectiv, aceasta a fost catalogată de șefa Executivului, Maia Sandu, ca fiind una neoficială. Și Igor Dodon a spus că vizita ministrului rus nu a fost una oficială, totuși, cel din urmă a beneficiat de pază de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?