Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

PG a avizat negativ modificările la Legea cu privire la Procuratură

18 aug. 2021,, 09:57   Societate
2572 3

Procuratura Generală a avizat negativ modificările la Legea cu privire la Procuratură. Despre aceasta instituția a anunțat printr-un comunicat de presă.

„Prin modifica‌rile care se propun i‌n Legea nr. 3/2016 cu privire la Procuratura‌, autorii de fapt urma‌resc instituirea unor temeiuri s‌i proceduri noi, cu implicare directa‌ a institut‌iilor politice, pentru i‌nla‌turarea de la exercitarea mandatului/eliberare i‌nainte de termen din funct‌ie a Procurorului General. Urgent‌a cu care se act‌ioneaza‌, fiind i‌n consonant‌a‌ cu discursurile publice agresive, din partea unor politicieni s‌i demnitari de rang i‌nalt, i‌n adresa Procurorului General, i‌n acelas‌i timp, este i‌n dezacord cu cerint‌ele legislative care reglementeaza‌ procedura de examinare s‌i adoptare a actelor legislative. (...) este totalmente inacceptabila‌ formula propusa‌ i‌n art.301, de evaluare a performant‌elor Procurorului General, mai ales ca‌ modalitatea de constituire s‌i funct‌ionare a entita‌t‌ii abilitate, despre care urmeaza‌ sa‌ ne expunem i‌n continuare, reprezinta‌ o ingerint‌a‌ va‌dita‌ asupra garant‌iilor constitut‌ionale de independent‌a‌ funct‌ionala‌ a Procuraturii s‌i ale Procurorului General, i‌n special”, se arată în avizul Procuraturii.

Amintim că Parlamentul a votat în prima lectură vineri, 13 august, proiectul de lege ce prevede introducerea unui mecanism de verificare a activității procurorului general, cât și de sancționare a acestuia, după efectuarea unei evaluări a performanțelor. Inițiativa a fost criticată dur de mai mulți experți din domeniu, iar reprezentanții organizațiilor neguvernamentale au criticat graba cu care se încearcă promovarea acestui proiect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?