X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Şedinţa în dosarul pe numele lui Vlad Filat, din nou amînată

18 apr. 2019,, 14:40   Societate
2404 2

Şedinţa de astăzi de la Judecătoria Chişinău, în dosarul lui Vladimir Filat, a fost amînată, după ce avocaţii fostului premier au depus recurs la Curtea de Apel împotriva încheierii Judecătoriei Chişinău prin care a fost respinsă solicitarea apărării de a sesiza Curtea Constituţională.

Şedinţa de judecată a început cu demersul întocmit de avocatul Victor Munteanu, privind suspendarea procesului, pînă cînd instanţa de apel se va expune pe marginea solicitării apărării de a sesiza Curtea Constituţională. Atît Filat, cît şi avocaţii săi spun că aceste demersuri nu reprezintă tentative de tergiversare a procesului.

„Procesul trebuie să parcurgă toate etapele, iar drepturile să fie respectate. Nu ne dorim tergiversare. Dosarul acesta a fost deschis în august 2015, iar primele acţiuni procesuale au început în 2018. Dosarul a fost ”murat” la Procuratură 3 ani şi ceva, aşa că, să nu vorbească cineva de tergiversare”, a precizat Filat.

Procurorul Nadejda Busuioc a cerut instanţei să respingă demersul apărătorilor, pe motiv că nu ar exista motive de amînare a şedinţei.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, Vladimir Filat este învinuit de săvîrşirea infracţiunii de spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?