07:31:54 17.05.2024
Stiri

Antony Blinken speră că ofensiva din Ucraina îl va forța pe Putin să negocieze

Actualitate 13.06.2023 12:51 Vizualizări884 Autor: Ziarul National
Antony Blinken speră că ofensiva din Ucraina îl va forța pe Putin să negocieze State Department Photo by Ron Przysucha


Secretarul de stat american Antony Blinken și-a exprimat luni speranța că o ofensivă reușită a Ucrainei îl va forța pe președintele rus Vladimir Putin să discute despre oprirea invaziei sale, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

Luând cuvântul alături de omologul său italian, Blinken a declarat că Statele Unite sunt „încrezătoare că vor continua să aibă succes” după ce președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a indicat că o ofensivă îndelung discutată este în curs de desfășurare.

„Succesul contraofensivei ar face două lucruri – le-ar întări poziția la oricare dintre mesele de negociere care ar apărea și ar putea avea și efectul de a-l determina, de fapt, pe Putin să se concentreze, în sfârșit, pe negocierea încheierii războiului pe care l-a început”, a spus Blinken.

„În acest sens, poate de fapt să aducă pacea mai aproape, nu să o îndepărteze”, a declarat Blinken la o conferință de presă comună cu ministrul de Externe italian Antonio Tajani, transmite Calea Europeană.

Blinken a mai declarat că ofensiva a arătat necesitatea de a „maximiza sprijinul nostru pentru Ucraina acum, astfel încât aceasta să poată avea succes pe câmpul de luptă”.

Rusia a vorbit în mod public despre sprijinul pentru negocieri, iar China a condus apelurile internaționale pentru mediere.

Statele Unite au fost sceptice față de astfel de eforturi, considerând că Rusia nu este serioasă în ceea ce privește negocierile și că este interesată doar de revendicarea câștigurilor sale teritoriale.

Pacea trebuie să fie „dreaptă și durabilă”, a punctat șeful diplomației americane. „Prin durabilă înțelegem o pace care nu lasă pur și simplu lucrurile într-un loc în care Rusia se poate odihni, reînarma și ataca din nou șase luni mai târziu, un an mai târziu, doi ani mai târziu”, a precizat acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md