03:16:09 06.05.2024
Stiri

Ce vor VETERANII

Actualitate 20.07.2020 07:53 Vizualizări1748 Autor: Ziarul National
Ce vor VETERANII Valeriu Munteanu


Sute de persoane, printre care veterani ai războiului de pe Nistru, dar și susținători ai acestora, după evenimentele de joi din fața Parlamentului, când combatanții au fost târâți de asfalt de către poliție, au protestat duminică, pe 19 iulie, în aceeași locație, cerând demisia actualei guvernări.

Potrivit veteranilor, ei au luptat în 1992 pentru integritatea și suveranitatea R. Moldova, pierzând camarazi și distrugându-și și ei sănătatea, iar astăzi au ajuns bătaia de joc a guvernării lui Igor Dodon.

În rezoluția adoptată la finele protestului organizat de grupul de inițiativă „Forța Veteranilor” se arată că „Parlamentul a devenit un centru comercial în care totul se vinde și se cumpără, iar schemele lui Plahotniuc au fost preluate de Dodon și acoliții lui”.

În goana după cel de-al doilea mandat, președintele Igor Dodon „substituie toate puterile în stat și este gata să facă orice pentru a-și păstra puterea”, trădând cetățenii, fapt pentru care șeful statului și partenerii lui de la guvernare ar trebui să plece, consideră veteranii.

Totodată, actualul guvern nu întreprinde măsuri pentru susținerea cetățenilor, dar îl promovează pe Igor Dodon pentru ca acesta să fie reales în funcția de președinte. „În dorința celui de al doilea mandat, Dodon a uitat de atribuțiile lui constituționale și este gata să cedeze separatiștilor pământul, sate întregi, în schimbul unor voturi din regiunea transnistreană”, acuză veteranii.

Printre cerințele veteranilor se mai numără și crearea unui departament al veteranilor care să promoveze drepturile și politici sociale pentru cei care au luptat în războiul de pe Nistru.

Drept urmare, veteranii solicitată demisia in corpore a conducerii de vârf și instalarea unui guvern profesionist, neafiliat politic.

De altfel, veteranii i-au îndemnat pe deputații din opoziție să susțină moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu și au anunțat că joi, când va fi dezbătută moțiunea depusă de PAS și PPDA, se vor aduna din nou în fața Legislativului.

Potrivit veteranului Andrei Eremia, acțiunile de protest vor continua „atât cât va fi nevoie”, inclusiv în alte localități ale R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md