05:15:30 02.05.2024
Stiri

Doi deputați de la „ACUM” au secondat-o pe Zinaida Greceanîi la Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice: „Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”

Politică 24.09.2019 10:23 Vizualizări2905 Autor: Ziarul National
Doi deputați de la „ACUM” au secondat-o pe Zinaida Greceanîi la Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice: „Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat” parlament.md


Deputații Blocului „ACUM”, vicepreședinții Parlamentului Mihai Popșoi și Alexandru Slusari, au participat, alături de socialista Zinaida Greceanîi, la Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice: „Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”, care a avut loc la Nur-Sultan, Kazahstan.

La Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ajuns la a patra ediție, au participat președinți de Parlament din 65 de țări din Europa și Asia, precum și conducători ai 14 organizații internaționale și interparlamentare importante.

Citește și: Un reprezentant al Blocului „ACUM” ar fi devenit un aprig „DODONIST”. Acesta s-a BUCURAT când Iurie Reniță a REFUZAT șefia delegației R. Moldova la APCE și l-a propus IMEDIAT pe Bătrâncea

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului de la Chișinău, participanții au dezbătut „căi sigure și stabile de dezvoltare a spațiului euroasiatic”.

În centrul atenției au fost probleme legate de extinderea cooperării pe continent și realizarea proiectelor integraționiste economice.

Sursa citată menționează că din delegația parlamentară condusă de Zinaida Greceanîi au făcut parte vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Alexandru Slusari, deputații Vladimir Golovatiuc și Bogdat Țîrdea. Delegația Parlamentului R. Moldova a avut întrevederi bilaterale cu șefii de parlamente din Kazahstan, Belarus, Armenia, Tadjikistan, Kyrgystan, precum și cu vicepreședintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse, președintele Adunării Parlamentare a OSCE și prim-ministrul Kazahstanului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md