00:25:00 28.04.2024
Stiri

FOTO // La Taraclia s-a dat STARTUL reconstrucției capitale a PARCULUI central din oraș, la inițiativa lui Ilan Șor

Actualitate 15.07.2022 15:28 Vizualizări878 Autor: Ziarul National
FOTO // La Taraclia s-a dat STARTUL reconstrucției capitale a PARCULUI central din oraș, la inițiativa lui Ilan Șor


Parcul „Iurii Gagarin” din Taraclia, singurul și cel mai mare din oraș, cu o suprafață de 23,5 mii de metri pătrați, va fi reconstruit aproape în totalitate, la inițiativa lui Ilan Șor. De asemenea, lacul din preajmă va fi curățat și întregul parc va redeveni o oază de liniște, verdeață și relaxare, potrivit unui comunicat de presă al formațiunii parlamentare de opoziție. Startul lucrărilor de reconstrucție a parcului a fost dat acum câteva zile. „Acest proiect demonstrează repetat că, pentru echipa Partidului „ȘOR”, confortul, liniștea și siguranța cetățenilor reprezintă o prioritate”, menționează sursa citată.

Locuitorii orașului Taraclia își amintesc cu nostalgie de vremurile în care petreceau timpul liber în acest parc și făceau baie în apa iazului din zonă, care are o suprafață de 6 000 de metri pătrați. De peste 30 de ani, parcul s-a aflat într-o stare jalnică. „În ultimii 30 de ani, nu am avut un loc în care să ne putem plimba, unde să pescuim, să ne scăldăm. Apa din iazul de lângă parc este verde, miroase urât. Mulțumim tuturor celor care s-au apucat să-l reconstruiască. Suntem foarte bucuroși”, a menționat un locuitor al orașului Taraclia.

„Salutăm reconstrucția acestui parc. Copiii vor avea unde să se joace, ei au nevoie de multe activități. Vom veni cu plăcere să ne petrecem timpul aici”, a spus o femeie.

Potrivit primarului orașului Taraclia, Veaceslav Lupov, parcul va fi reconstruit aproape în totalitate. Mai exact, vor fi renovate scările, digul, va fi curățat iazul, vor fi construite alei, vor fi catamarane pe care oamenii vor putea să se plimbe, să facă poze. De asemenea, pe teritoriul parcului, se află o rotondă care a fost construită în anul 1988, cu ocazia împlinirii a 175 de ani de la înființarea orașului Taraclia, în 1813, și care, de asemenea, urmează să fie renovată. Acolo, tinerii vor putea să oficieze căsătorii.

„Renovarea parcului din Taraclia este unul dintre proiectele pe care mi le-am propus să le realizez. Acest parc urma să fie dat în exploatare pe 1 iunie 2020. Din cauza pandemiei de coronavirus, proiectul a fost oprit. Ne-am chinuit cât ne-am chinuit, dar, în sfârșit, a venit momentul să ne suflecăm mânicile și să ne apucăm de lucru, să reconstruim Taraclia. Vom continua să realizăm tot ce ne-am propus. Îi mulțumim lui Ilan Șor că ne susține”, a menționat primarul Veaceslav Lupov.

La eveniment, a participat și deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, care a afirmat că proiectele bune, benefice pentru locuitorii din Taraclia vor continua. „Sunt convins că acest proiect va deveni unul dintre cele mai bune din țară și vă veți mândri cu acest parc, care va atrage și locuitorii localităților din preajmă, pentru a se odihni aici. Sunt bucuros că în aceste vremuri grele aduse de guvernarea PAS, echipei Partidului „ȘOR” îi reușește să fie alături de oameni și să-și îndeplinească promisiunile. Când vom fi la guvernare, toate proiectele formațiunii noastre vor fi implementate la nivelul întregii țări”, a dat asigurări deputatul Vadim Fotescu.

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, la inițiativa căruia este reconstruit și reamenajat parcul din Taraclia, a declarat, într-o intervenție live, că modernizarea orașului Taraclia este abia la început. „Parcul ocupă un loc important în viața fiecărui oraș. Parcul este locul unde avem prima întâlnire, unde ne îndrăgostim pentru prima oară, ne sărutăm, apoi ne plimbăm copiii, iar când ajungem la bătrânețe, de asemenea, petrecem timp liber în parc. După ce am construit cel mai mare parc din țară, de la Orhei, am constatat că acesta este un loc de tranziție între generații. Îmi doresc să vă mândriți cu cel mai frumos parc din localitatea dvs. Mă bucur că, împreună cu primarul orașului Taraclia, reușim să implementăm acest proiect minunat, ambițios și amplu. Pe fundalul crizelor provocate de actuala guvernare, de Guvern și Maia Sandu, noi continuăm să dezvoltăm acele localități unde oamenii ne-au oferit încrederea prin vot”, a punctat Ilan Șor.

La finalul evenimentului dedicat startului lucrărilor de renovare a parcului din Taraclia, localnicii au avut ocazia să vizualizeze despre cum va arăta Parcul „Iurii Gagarin” când va fi gata și au rămas impresionați. Autoritățile locale își propun ca lucrările de modernizare a parcului să se încheie la toamnă.

„Echipa Partidului „ȘOR”, la inițiativa liderului Ilan Șor, a implementat mai multe proiecte de infrastructură în orașul Taraclia, care le aduc localnicilor beneficii. În 2020, a iluminat integral localitatea. Totodată, grădinița nr.1 din Taraclia, lăsată de izbeliște aproape zece ani, a fost renovată integral. Instituția preșcolară urmează să-și redeschidă ușile pentru copii, la toamnă. De asemenea, în mai multe sate din raionul Taraclia au fost construite terenuri de joacă. În prezent, au loc lucrări capitale privind reabilitarea străzii Karl Marx, o arteră importantă din oraș, care traversează orașul dintr-un capăt până în altul și pe care circulă tot transportul care intră și iese din localitate. Tot la inițiativa echipei lui Ilan Șor, pe mai multe străzi din Taraclia, în premieră, a fost aplicat marcaj rutier și au fost amenajate treceri de pietoni, în preajma grădinițelor, școlilor, Centrului medicilor de familie, teatru și alte obiective de menire socială. Autoritățile din Taraclia își propun ca, în curând, să renoveze și muzeul din oraș”, conchide sursa citată.







Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md