07:16:47 28.04.2024
Stiri

Germania: Promovată drept succesoare a Angelei Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer nu va candida la postul de cancelar și va renunța la șefia CDU

Știri 11.02.2020 08:00 Vizualizări1035 Autor: Ziarul National
Germania: Promovată drept succesoare a Angelei Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer nu va candida la postul de cancelar și va renunța la șefia CDU Bundeswehr


Annegret Kramp-Karrenbauer va renunța la funcția de lider al Uniunii Creștin-Democrate din Germania și nu va fi candidatul partidului pentru a-i succeda Angelei Merkel la funcția de cancelar, a informat luni presa germană, citând surse din cadrul formațiunii.

Kramp-Karrenbauer, cea care i-a urmat lui Merkel la șefia CDU în 2018 și a fost văzută drept urmașa sa politică în funcția de cancelar, a făcut cunoscută decizia ei în cadrul unei reuniuni a comitetului executiv al partidului, potrivit Politico Europe, care citează Bild.

Potrivit unor surse citate de Deutsche Welle, Angela Merkel își dorete ca Annegret Kramp-Karrenauer să rămână în funcția de ministru al apărării, poziție pe care a preluat-o de la Ursula von der Leyen, când aceasta din urmă a devenit președinta Comisiei Europene.

Cunoscută drept AKK, politicianul în vârstă de 57 de ani a fost susținută de Merkel pentru a deveni președintele CDU la alegerile formațiunii din decembrie 2018 și pentru a-i deveni succesoare la funcția de cancelar după alegerile din septembrie 2021.

De atunci, AKK a trecut printr-o serie de scandaluri care au semănat îndoieli cu privire la capacitatea ei de a conduce țara în mod eficient, notează Deutsche Welle.

Annegret Kramp-Karrenbauer a avut însă dificultăţi în a-şi impune controlul asupra partidului şi a fost afectată de o serie de scandaluri, cel mai recent fiind cel din Turingia, când membri ai CDU au votat săptămâna trecută alături de Alternativa pentru Germania (AfD, de extremă dreapta) pentru alegerea unui politician liberal ca prim-ministru al landului. Situația s-a transformat într-un scandal cu amploare și după ce Angela Merkel a concediat sâmbătă un membru al guvernului și partidului său care și-a exprimat satisfacția cu privire la această alianță inedită, transmite caleaeuropeana.ro.

Kramp-Karrenbauer a afirmat că are în plan un proces de selectare a candidatului CDU la funcţia de cancelar în această vară, înainte de a demisiona de la conducerea partidului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md