01:54:46 02.05.2024
Stiri

Guvernatoarea UTA Găgăuzia a fost primită de Erdogan la reședința oficială de la Istanbul. Despre ce au discutat Irina Vlah și Recep Tayyip Erdogan, înainte ca președintele Turciei să se întâlnească cu Putin la Soci

Actualitate 28.07.2022 10:02 Vizualizări1362 Autor: Ziarul National
Guvernatoarea UTA Găgăuzia a fost primită de Erdogan la reședința oficială de la Istanbul. Despre ce au discutat Irina Vlah și Recep Tayyip Erdogan, înainte ca președintele Turciei să se întâlnească cu Putin la Soci


Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a fost primită ieri la Istanbul de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Întâlnirea are loc cu câteva zile înainte ca liderul de la Ankara să se întâlnească cu omologul său rus, Vladimir Putin, la Soci.

Cei doi au abordat situația politică și socio-economică din R. Moldova, precum și provocările globale care amenință securitatea internațională.

Bașcanul Irina Vlah i-a făcut mai multe complimente lui Erdogan.

„Astăzi, Republica Turcia este un partener strategic pe arena internațională în asigurarea păcii, stabilității și securității. Acordul privind exportul de cereale este o mare victorie diplomatică pentru toate părțile implicate, reduce riscurile la adresa securității alimentare mondiale și dă speranță pentru rezolvarea contradicțiilor existente prin negocieri și căutarea compromisurilor. În acest proces dificil, Turcia, condusă de Excelența Voastră, este un bun exemplu de forță, înțelepciune și bunătate", a menționat Irina Vlah.

De asemenea, Irina Vlah s-a referit la proiectele de infrastructură implementate de guvernul turc în autonomie - construcția Complexului sportiv și a Colegiului Industrial, lucrări de alimentare cu apă în orașul Vulcănești.

Astfel, Irina Vlah l-a invitat pe Recep Tayyip Erdogan să participe la deschiderea Complexului sportiv.

Amintim că Recep Tayyip Erdogan se va întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin pe 5 august, la Soci, în Rusia. Cei doi lideri s-au întâlnit ultima oară pe 19 iulie, la Teheran, iar țările lor tocmai au convenit cu Ucraina şi cu Naţiunile Unite să permită reluarea comerţului cu cereale ucrainene prin Marea Neagră, care a fost blocat de la începutul invaziei ruseşti în Ucraina.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md