05:23:09 03.05.2024
Stiri

Japonia oferă 27 de MILIOANE de dolari R. Moldova pentru a reduce impactul războiului din Ucraina asupra republicii noastre

Actualitate 09.12.2022 14:11 Vizualizări1640 Autor: Ziarul National
Japonia oferă 27 de MILIOANE de dolari R. Moldova pentru a reduce impactul războiului din Ucraina asupra republicii noastre


Dieta Națională a Japoniei a decis să ofere R. Moldova aproximativ 27 de milioane de dolari, asistență ce are drept scop reducerea impactului asupra republicii noastre a războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Anunțul a fost făcut astăzi de către vicepremierul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, după o întrevedere de rămas-bun cu Katayama Yoshihiro, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, cu prilejul încheierii mandatului său la Chișinău.

„I-am mulțumit domnului Ambasador pentru contribuția personală la fortificarea relațiilor moldo-nipone și pentru sprijinul oferit modernizării republicii noastre, fapt pentru care președinta Maia Sandu, la propunerea MAEIE, i-a conferit „Ordinul de Onoare”. În cadrul întrevederii, am fost bucuros să primesc notificarea oficială din partea autorităților de la Tokio privind aprobarea de către Dieta Națională a Japoniei a unei asistențe financiare de aproximativ 27 de milioane de dolari, anunțate în cadrul vizitei șefei statului în Japonia, sumă care urmează a fi oferită republicii noastre prin intermediul organizațiilor internaționale pentru proiecte concrete în domeniul sănătății, energiei, industriei alimentare și care au drept scop reducerea impactului asupra țării noastre a războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei”, a afirmai șeful diplomației de la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md