04:36:25 09.05.2024
Stiri

Parlamentul a demarat CONCURSUL pentru 11 funcții de membru al Consiliului Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Ce condiții trebuie să întrunească cei care vor lupta împotriva dezinformării

Actualitate 27.11.2023 12:40 Vizualizări940 Autor: Ziarul National
Parlamentul a demarat CONCURSUL pentru 11 funcții de membru al Consiliului Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Ce condiții trebuie să întrunească cei care vor lupta împotriva dezinformării


Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului a demarat luni, 27 noiembrie, procedura de selectare a candidaților, reprezentanți ai societății civile, la funcția de membru al Consiliului Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării.

Candidații vor fi selectați prin concurs public și vor fi numiți în funcție de Parlament.

Persoanele interesate pot depune dosarele până la data de 8 decembrie, ora 17:00.

Citește și: Inițiativa privind crearea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, votată de Parlament în prima lectură: Directorul noii instituții, ce va avea menirea inclusiv să combată propaganda rusă, numit de președintele R. Moldova

Potrivit Regulamentului, candidații trebuie să fie cetățeni ai R. Moldova; să aibă studii superioare relevante pentru activitatea Centrului; să nu aibă antecedente penale, inclusiv stinse sau anulate de instanța de judecată, cu excepția antecedentelor penale pentru infracțiuni săvârșite din imprudență; să nu fie privați de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate, ca pedeapsă principală sau complementară, printr-o hotărâre judecătorească definitivă; să cunoască limba română.

Citește și: Fosta ministră de Interne, Ana Revenco, numită de Parlament la conducerea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării: „Dezinformarea a devenit o armă letală a războiului hibrid”

Dosarul de concurs va include un set de documente, printre care cererea de participare la concurs; Curriculum Vitae; scrisoarea de recomandare a unor organizații ale societății civile; copia diplomei de licență; actele ce confirmă experiența; cazierul judiciar; declarația pe propria răspundere privind lipsa apartenenței politice.

Scrisoarea de motivare va conține referințe la rezultatele concrete ale experienței personale în domeniul activităților de bază vizate de atribuțiile Centrului și viziunea proprie privind dezvoltarea comunicării strategice, precum și a acțiunilor de identificare, prevenire și combatere a dezinformării, acțiunilor de manipulare a informațiilor și ingerințelor străine care atentează la securitatea națională.

După examinarea dosarelor, va fi desfășurată proba interviului, care va fi înregistrată audio și video.

Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării a fost creat în luna iulie a acestui an și va fi condus de fosta ministră a Afacerilor Interne, Ana Revenco. Instituția are misiunea de a consolida și îmbunătăți eforturile interinstituționale în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și împotriva acțiunilor coordonate de răspândire a mesajelor, narațiunilor, comunicărilor care prezintă pericol sau pot periclita realizarea intereselor naționale. Consiliul Centrului este constituit din 11 membri.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md