16:37:15 06.05.2024
Stiri

Un fost SPORTIV din R. Moldova riscă să-și petreacă următorii ZECE ani în închisoare, după ce a agresat un bărbat în sectorul Botanica al capitalei și a amenințat cu PISTOLUL câinele acestuia

Actualitate 28.07.2022 10:59 Vizualizări5274 Autor: Ziarul National
Un fost SPORTIV din R. Moldova riscă să-și petreacă următorii ZECE ani în închisoare, după ce a agresat un bărbat în sectorul Botanica al capitalei și a amenințat cu PISTOLUL câinele acestuia


Fostul sportiv Ion Șoltoianu ar putea reveni la închisoare, după ce în luna martie curent a agresat un bărbat în sectorul Botanica al capitalei și a amenințat cu pistolul câinele care-l însoțea. Procurorii au solicitat o pedeapsă de 10 ani de privațiune de liberate pentru autoritatea criminală, care are la activ mai mulți ani în închisoare.

Solicitarea procurorilor include și pedeapsa pentru păstrarea de muniții și arme de către acesta.

„Procurorii au prezentat Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, toate probele acumulate, în mai puțin de trei luni de la pornirea urmăririi penale. Ulterior, judecătorul a prelungit arestul preventiv al inculpatului”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale.

Acum, deși inculpatul continuă să fie deținut în arest preventiv, iar probatoriul a fost deja prezentat, instanța de judecată a stabilit următoarea ședință peste trei luni, după revenirea magistratului din concediul de odihnă.

Citește și: VIDEO // Oamenii legii au reținut membrul unui grup criminal, care a ȘANTAJAT doi oameni de afaceri. A estorcat de la aceștia 350 de mii de euro și 11 milioane de lei: „Trebuie să ajungem la un consens...”

În același timp, procurorii PCCOCS și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații continuă urmărirea penală în privința acestuia pentru faptul că a șantajat oameni de afaceri ca să-i întoarcă datorii inventate în sume de 150 000 de euro, 11 milioane de lei și 200 000 de euro.

În 2013, sportivul Ion Șoltoianu a fost condamnat la 14 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de omor, șantaj și deținere ilegală de arme. Pe 19 septembrie 2011, acesta l-a împușcat mortal pe fostul polițist Ion Stratulat, la o terasă de pe strada 31 august din capitală. Victima era la aceeaşi masă cu Șoltoianu. La un moment dat, sportivul a scos arma şi a efectuat trei împuşcături, după care a părăsit locul crimei. Acesta a fost reținut două zile mai târziu, în localitatea Varnița.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md