09:45:07 27.04.2024
Stiri

VIDEO // R. Moldova a transmis răspunsurile la întrebările din cea de-a doua parte a chestionarului pentru obținerea statutului de candidat pentru aderarea la UE: „Moldovenii privesc cu multă speranță și încredere într-un viitor european”

Actualitate 12.05.2022 17:58 Vizualizări2255 Autor: Ziarul National
VIDEO // R. Moldova a transmis răspunsurile la întrebările din cea de-a doua parte a chestionarului pentru obținerea statutului de candidat pentru aderarea la UE: „Moldovenii privesc cu multă speranță și încredere într-un viitor european”


Premierul Natalia Gavrilița a transmis astăzi cea de-a doua parte a chestionarului pentru obținerea statutului de candidat pentru aderarea la UE la ceremonia de inaugurare a sediului nou al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

La eveniment au participat comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, și șeful Delegației UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks.

Șefa Guvernului de la Chișinău a declarat la eveniment că UE reprezintă pentru cetățenii R. Moldova un simbol al democrației, al bunăstării, dar și „un prieten adevărat” care ne-a ajutat la greu.



„Atunci când vezi că, aproape, oameni ca tine pierd apropiați, pierd tot ce au agonisit, când vezi cum întregi comunități dispar în calvarul războiului, înțelegi ce valoare enormă are proiectul UE și cât de mult a schimbat acest model de colaborare modul în care sunt rezolvate problemele pe continentul european. R. Moldova aparține istoric, cultural și ca sistem de valori acestui spațiu. Moldovenii privesc cu multă speranță și încredere într-un viitor european pentru R. Moldova și cred în rezultatele benefice ale reformelor necesare pentru integrarea europeană. R. Moldova a întârziat prea mult, dar Guvernul pe care îl conduc este hotărât să recupereze restanțele și să accelereze procesele pentru a pune republica noastră acolo unde îi este locul - în familia țărilor libere europene. Aceasta va aduce prosperitate și democrație în beneficiul tuturor cetățenilor R. Moldova”, a punctat prim-ministra.

Comisia Europeană urmează să evalueze rezultatele pentru a stabili dacă R. Moldova îndeplinește condițiile ca să obțină statul de țară candidată pentru aderare la UE, iar Consiliul European va lua o decizie vizavi de această perspectivă până la finele lunii iunie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md