000 de morți în Turcia și Siria. Sute de mii de sinistrați au înghețat noaptea pe străzi, speranța de a găsi supraviețuitori scade4Foto1Video© unimedia.info

000 de morți în Turcia și Siria. Sute de mii de sinistrați au înghețat noaptea pe străzi, speranța de a găsi supraviețuitori scade

, 7 știri, 73 vizualizări

Bilanțul morților în urma cutremurelor catastrofale care au lovit Turcia și Siria, luni, a ajuns la aproximativ 18 mii de persoane, în timp ce numărul răniților depășește cifra de 68 de mii. Eforturile de căutare și salvare continuă, în pofida condițiilor sumbre, cu mii de clădiri prăbușite și temperaturi scăzute.

Liderul de la Ankara, Recep Erdogan, a declarat că peste 6.400 de edificii au fost distruse și că Turcia își propune, timp de un an, să construiască în regiune altele noi cu trei și patru nivele. Între timp, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că este o urgență ca organizațiile umanitare să se asigure că oamenii care au trecut prin cutremur „vor putea supraviețui”.

Au trecut deja peste 72 de ore de la cutremurul care a devastat Turcia și Siria, iar salvatorii continuă să scoată oameni de sub dărâmături.