31 de site-uri, care alterează spațiul informațional, urmează a fi blocate16Foto1Video© realitatea.md

31 de site-uri, care alterează spațiul informațional, urmează a fi blocate

, 29 știri, 2 vizualizări

Serviciul de Informații și Securitate a dispus blocarea a 31 de portaluri de știri. Acestea, potrivit instituției, alterează, în condițiile stării de urgență, conținutul informațiilor difuzate în spațiul public.

„Prin Ordinul Directorului SIS nr. 74 din 30 octombrie curent, a fost completată lista surselor cu conținut online care alterează, în condițiile stării de urgență, aprobate prin Hotărârea Parlamentului nr.

41/2022, conținutul informațiilor difuzate în spațiul public în stare să genereze tensiuni ori conflicte sociale provenite de la autoritățile publice din statul aflat în conflict militar și recunoscut drept stat agresor sau provenite de la persoanele fizice sau juridice incluse în listele de sancțiuni internaționale ale Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Canadei și Norvegiei, pentru acțiuni ce au urmărit destabilizarea ordinii constituționale din Republica Moldova sau pentru implicarea în acțiuni ce atentează la statalitatea și integritatea teritorială a statului vecin Ucraina”, scrie în comunicatul SIS.