50 de percheziții într-un dosar de contrabandă. Sustrăgeau biciclete din UE și le vindeau în Republica Moldova și Federația Rusă7Foto2Video© publika.md

50 de percheziții într-un dosar de contrabandă. Sustrăgeau biciclete din UE și le vindeau în Republica Moldova și Federația Rusă

, 7 știri, 6 vizualizări

Un grup infracțional format din 16 cetățeni ai R. Moldova sustrăgeau biciclete de pe teritoriul Uniunii Europene și, eludând controlul vamal, le introduceau în Republica Moldova. Bunurile erau vândute ulterior fie la noi în republică, fie în Federația Rusă, cu prețuri între 15 000 și 100 000 de lei per unitate.

Ofițerii Departamentului antifraudă și conformare ai Serviciului Vamal de comun cu ofițerii Direcției combatere a criminalității organizate a INI, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au efectuat 50 de percheziții într-un dosar de contrabandă, ridicând 90 de biciclete electrice de diferite modele, care au fost introduse prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova, diferite accesorii pentru acestea, acte de identitate cu semne vădite de falsificare, precum și aparate de telefonie mobilă și bani.

Suma mărfurilor ridicate se ridică la 1 700 000 de lei.

Oamenii legii au stabilit că, începând cu anul 2021 și până în prezent, cei 16 moldoveni au sustras de la locuitori ai Uniunii Europene diferite accesorii, biciclete electrice de diferite modele și le-au introdus ulterior, prin contrabandă, pe teritoriul Republicii Moldova.