Agenția pentru Eficiență Energetică are un nou director5Foto© realitatea.md

Agenția pentru Eficiență Energetică are un nou director

, 7 știri, 8 vizualizări

Secretarul de stat în domeniul energetic, Constantin Borosan, l-a prezentat colaboratorilor pe noul director al Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE), Ion Muntean.

Ion Muntean a menționat că își propune printre priorități dezvoltarea instituției, astfel încât aceasta să pună la dispoziție consumatorilor de energie, instrumente și mecanisme de finanțare pentru eficientizarea consumului de energie a căror necesitate a fost accentuată de actuala criză energetică prin care trece Republica Moldova. În acest sens, va acorda o atenție deosebită digitalizării proceselor și reducerii influenței factorului uman în procesul decizional.

Noul director al AEE deține titlul de doctor în managementul energetic și activează în calitate de lector universitar la Facultatea de Energetică și Inginerie Electrică a Universității Tehnice din Moldova. La fel, Ion Muntean este certificat de către Camera de Comerț și Industrie din Potsdam, Germania în calitate de Manager Energetic European și a absolvit numeroase cursuri de formare profesională și perfecționare în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile atât în țară, cât și peste hotare.