Ala Nemerenco: Avem o creștere a cazurilor de infectare în ultimele patru săptămâni© adevarul.ro

Ala Nemerenco: Avem o creștere a cazurilor de infectare în ultimele patru săptămâni

, 5 știri, 9 vizualizări

Autoritățile recomandă cetățenilor purtarea măștii în spațiile aglomerate, respectarea regulilor de igienă și vaccinarea împotriva COVID-19.

Ieri, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a adoptat recomandări privind purtarea măștilor de protecție în instituțiile medico-sanitare publice și private, transportul public, centre comerciale, magazine alimentare și nonalimentare. De asemenea, se recomandă respectarea distanței fizice între persoane de minim un metru, respectarea regulilor de igienă a mâinilor și igienă respiratorie, dar și respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele infectate. Ministrul Sănătății spune că deocamdată este inoportună impunerea restricțiilor dure.

„Avem o creștere pe parcursul ultimelor patru săptămâni. Dacă privim ce s-a întâmplat în țările UE, care deja au trecut prin acest val, observăm că el a durat o lună și jumătate, două luni. Acum avem 155 de persoane infectate la 100 mii populație, dacă e să comparăm cu media europeană, rata este mai joasă.