Alertă de tsunami în Indonezia și Australia, după erupțiile vulcanului Ruang3Foto1Video© realitatea.md

Alertă de tsunami în Indonezia și Australia, după erupțiile vulcanului Ruang

, 5 știri, 8 vizualizări

Imagini spectaculoase au surprins fulgerele violet care se văd pe cer deasupra vulcanului în erupție. Alerta a fost ridicată la cel mai înalt nivel, iar autoritățile au evacuat 11.000 de localnici, inclusiv de pe o insulă învecinată.

Erupția a închis un aeroport internațional aflat la peste o sută de kilometri distanță. Deasupra craterului s-a ridicat un nor de cenușă înalt de un kilometru. Indonezia a închis un aeroport regional și a evacuat sute de persoane din vecinătatea vulcanului Ruang după ce acesta a expulzat lavă, roci și cenușă timp de mai multe zile, au precizat joi oficialii locali, care au declarat cel mai înalt nivel de alertă, informează Reuters.

În timpul erupției spectaculoase de miercuri, vulcanul Ruang, situat pe o insulă îndepărtată din provincia Sulawesi de Nord, a expulzat în atmosferă o coloană de lavă, roci incandescente și cenușă pînă la altitudinea de trei kilometri. Fulgere violet au iluminat cerul de deasupra vulcanului aflat în erupție, potrivit înregistrărilor video publicate pe rețelele de socializare.