Ambasadoarea Bunăvoinței a UNHCR, celebra actriță americană Kristin Davis, a vizitat refugiații ucraineni din Republica Moldova13Foto© timpul.md

Ambasadoarea Bunăvoinței a UNHCR, celebra actriță americană Kristin Davis, a vizitat refugiații ucraineni din Republica Moldova

, 19 știri, 15 vizualizări

Kristin Davis, actriță de renume internațional și Ambasadoarea Bunăvoinței a UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, a vizitat, pe 15 sptembrie, Republica Moldova pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni și cu comunitățile gazdă moldovenești, scrie UNIMEDIA.

În timpul vizitei sale, actrița a vizitat mai multe structuri de sprijin locale, disponibile pentru grupurile vulnerabile, inclusiv pentru refugiați. De asemenea, ea s-a întâlnit cu femeile refugiate angajate la un centru comunitar, care oferă asistență femeilor și copiilor aflați în situații vulnerabile, inclusiv refugiaților și minorilor neînsoțiți. De când au fost forțate să își părăsească casele anul trecut, femeile și-au găsit refugiu și speranță prin munca lor. Ele colaborează cu comunitățile gazdă pentru a sprijini populația locală.

Am fost profund impresionată de puterea remarcabilă de care au dat dovadă refugiații ucraineni din Moldova. Nimeni nu plănuiește să devină refugiat și, în ciuda experienței sfâșietoare de a-și părăsi casele, și chiar pe cei dragi uneori, mulți își refac viața în Moldova. Această transformare nu ar fi fost posibilă fără bunătatea poporului moldovean, care a acceptat refugiații ucraineni, arătându-le compasiunea și sprijinul pe care îl merită”, a spus Ambasadoare Bunăvoinței, Kristin Davis.